<%@ Language=VBScript %> Landet
Sellman © 2011 • webmaster •

Ragnarök

Vi hade funderat ett tag på landställe eller stuga som det heter hemma. Några objekt hade vi tittat på och en helg när vi var på väg till Torö såg vi annonsen!

......med utsikt över Hinmerfjärden......

det lät som värt att svänga förbi, det var ändå ingen större omväg.

Vi ringde mäklaren och fick en vägbeskrivning och när vi kom dit föll vi direkt - ja för allt!

Vi trivdes från första stund!

Som nästan alltid numera blev det givetvis budgivning med några bervösa dagar. Vi ville ju så gärna!!

Vi satt upp en gräns för att inte hamna i något som vi skulle få svårt med eller helt enkelt inte klara av.

Budgivningen sköttes per mobiltelefon så vi bestämde oss för att åka till Luleå och på vägen till Arlanda kom beskedet - stället var vårt!

Vi blev helt tagna och körde förbi avfarten till Arlanda, kom på det efter ett tag och det är långt innan det går att vända tillbaks. Nu blev det bråttom, in med bilen på en parkering så nära terminalen som möjligt. Korttid inomhus är inte billigt. Parkeringen blev dyrare än flygresan tur och retur för två till Luleå.

Tillsammans med säljaren kom vi överens om tillträdesdag i slutet av sommaren dels för att vi skulle hinna förbereda oss och dels för att säljaren skulle få njuta av allt hon planterat under våren.

På plats boade vi in oss, det flyttades prylar hemifrån som bättre passade på landet än hemma och en del åkte i soperna.

På hösten samma år, 7 oktober 2000, hade vi gäster en underbart solig och varm dag, så varmt att det blev bad i havet och kaffe med dopp. En riktig Brittsommardag.

Allt sedan den hösten har vi tillbringat mycket av vår lediga tid på landet -
VÅRT PARADIS !!

 

Örnboet